Zo werkt Greenet

Heb je last van een trage en/of instabiele internetverbinding? Of er is in jouw woonomgeving überhaupt geen internetverbinding mogelijk? Greenet lost het op! Wij bouwen zelf netwerken om breedbandverbindingen aan te kunnen bieden in buitengebieden. Hieronder lees je hoe het werkt.

Geven meerdere mensen in jouw omgeving aan dat de internetverbinding slecht is? Op verzoek starten we een onderzoek.
We gaan na of we voldoende huishoudens kunnen vinden die een breedbandverbinding van Greenet zouden willen afnemen. Dit doen we via een vraagbundeling: we doen een indicatief prijsaanbod, waarbij iedereen in de omgeving kan aangeven of hij geïnteresseerd is in een internetverbinding van Greenet.

Is er voldoende interesse? Dan krijg je een definitief aanbod.
We hebben een minimaal aantal geïnteresseerde huishoudens nodig om het netwerk te kunnen aanleggen: ongeveer vijftig in een straal van zo’n vijf kilometer. Het exacte aantal ligt aan de specifieke omstandigheden in jouw omgeving. Op basis van het aantal aanmeldingen krijg je vervolgens een definitief aanbod. Bij voldoende belangstelling kunnen we het standaard abonnement aanbieden. Zijn er niet genoeg aanmeldingen, dan helpen we je graag met een maatwerkoplossing. De prijs van het abonnement is in dat geval ook maatwerk. Op basis van ons aanbod teken je het contract.

Greenet legt het netwerk aan.
In het gebied waar we een netwerk willen bouwen, gaan we op zoek naar een opstelpunt van minimaal twintig meter hoog: een loods, een windmolen, mast, etc. Naar dit hoge opstelpunt leggen we een glasvezelkabel aan en sluiten er antennes op aan die we bovenop het opstelpunt plaatsen. De antennes verspreiden het internetsignaal waar jij gebruik van kunt maken. Het signaal reikt ongeveer vijf kilometer rondom het opstelpunt, afhankelijk van de specifieke locatie.

Je ontvanger en modem thuis aansluiten.
Je ontvangt thuis een ontvanger (kleine schotelantenne) die je buiten ophangt en een modem waar je je computer op aansluit. Ook kan het zijn dat een installateur de apparatuur bij jou komt installeren. Het modem verspreidt in en om je huis een wifi-signaal. Zo kun je ook draadloos internetten met je smartphone, tablet of laptop.

Zo werkt vraagbundeling

Greenet legt speciale breedbandverbindingen aan, zodat je ook in buitengebieden in Nederland gebruik kunt maken van snel internet. Dat is natuurlijk alleen rendabel als we in zo’n gebied voldoende geïnteresseerden kunnen vinden. Ongeveer vijftig huishoudens in een straal van zo’n vijf kilometer is vaak al genoeg! Hoe we die vinden? Daarvoor werken we met vraagbundeling.

Hoe werkt ‘t?
Je woont in een buitengebied en wilt graag profiteren van het snelle internet van Greenet. Als dat er nog niet is in jouw omgeving, dan geef je bij ons aan dat je belangstelling hebt voor vraagbundeling. Wij onderzoeken vervolgens of de locatie geschikt is. Zo ja, dan bespreken we met je hoe we de vraagbundeling gaan aanpakken. We gaan de mensen in jouw woonomgeving actief benaderen en leggen ze een indicatief prijsaanbod voor. Zijn er voldoende mensen geïnteresseerd in Greenet? Dan starten we met het aanleggen van een netwerk, zodat je zorgeloos kunt internetten. Wij leveren een downloadsnelheid tot 30 Mb/s.

Wil je weten of er in jouw regio al een vraagbundeling loopt? Klik dan hier.

Denk je dat er in jouw regio voldoende animo is voor een breedbandoplossing van Greenet? Klik dan hier om een vraagbundeling aan te vragen.

GRAANTJE
MEEPIKKEN?

Vul hieronder je postcode in en check de beschikbaarheid van Greenet bij jou in de buurt.