Haalbaarheidsonderzoek breedband buitengebied Limburg

Greenet komt naar Limburg! In samenwerking met de Provincie en de Lijn 50 gemeenten gaat Greenet een haalbaarheidsonderzoek naar draadloos breedband starten.

De doelstelling van dit onderzoek is om vast te stellen of de technologie die Greenet succesvol in andere delen van Nederland inzet, ook in Limburg een oplossing biedt voor het breedbandprobleem in het buitengebied.

Greenet zal de komende maanden onderzoek doen naar de haalbaarheid van snel internet in de buitengebieden van de Lijn 50 gemeenten in het Heuvelland van Zuid Limburg (Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Vaals). Onderdeel daarvan is de aanleg van een testopstelling waarmee breedband in het buitengebied in de praktijk kunnen testen. We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen hiervoor: locatie van de antenne, vergunningen voor frequenties, etc.

Zodra de details over het uitvoeren van de test (locatie en startdatum) bekend zijn, starten wij de inschrijving voor deelnemers aan het onderzoek.

Wat houdt het onderzoek voor u in?

U kunt vrijblijvend gedurende 6 maanden gebruik maken van een internetverbinding van Greenet. Hiervoor installeren wij een ontvanger bij u thuis en krijgt u een router waarmee u gebruik kunt maken van internet.

Gebruik van het breedband is gratis. Wij vragen een kleine vergoeding voor de installatie (niet meer dan 100 euro, alleen van toepassing als uw verbinding naar behoren brengt en u krijgt een korting voor hetzelfde bedrag als u na afloop van de test een abonnement op Greenet neemt). Wij vragen wel uw bereidheid om de verbinding te gebruiken (dat kan naast uw huidige verbinding) en mee te werken aan het invullen van enquêtes.

Na afloop van het onderzoek brengen wij een rapportage uit aan de Provincie over de haalbaarheid van draadloos breedband.

Hoe kan ik deelnemen?

Bent u geïnteresseerd in deelname aan het onderzoek en samen met ons de test voor draadloos internet wilt doorlopen dan kunt u hier uw belangstelling aangeven. Wij gebruiken uw gegevens dan om u op de hoogte te houden van de activiteiten van Greenet in uw omgeving.


Aanmeldformulier test Limburg

Wilt u ook deelnemen aan het haalbaarheidsonderzoek in Zuid Limburg? Laat dan uw gegevens achter op onderstaand formulier. Wij houden u op de hoogte van de mogelijkheden.

Gegevens