Storing Flevoland

update 20-1-2018 12:00

De storing in het netwerk in Zuidelijk Flevoland is verholpen. Een onderdeel van de straalverbinding bleek defect en is door onze leverancier vervangen. Mocht u onverhoopt toch nog problemen ondervangen meldt u dit dan via ons contactformulier.

Onze excuses voor het ongemak. Via de e-mail berichten wij u over een tegemoetkoming naar aanleiding van deze storing.

Aanleg netwerk op Goeree-Overflakkee

Persbericht

Baarn, 10-1-2018

VRAAGBUNDELING GOEREE-OVERFLAKKEE SUCCESVOL AFGEROND, AANLEG NETWERK VAN START

Greenet heeft in de afgelopen weken op Goeree-Overflakkee een vraagbundeling georganiseerd voor de aanleg van een breedbandnetwerk in het buitengebied van de gemeente. Deze vraagbundeling is succesvol verlopen. Greenet zal dan ook op korte termijn starten met de aanleg van het netwerk voor het buitengebied.

De vraagbundeling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Goeree-Overflakkee en vindt plaats in samenwerking met de lokale internetaanbieder Draadloos Goeree die op de kop van het eiland reeds een operationeel wifi netwerk heeft.

Greenet zal voor de aanleg van het netwerk op een tweetal locaties antennes installeren waarmee een zo volledig mogelijke dekking zal worden gecreëerd . Greenet bouwt haar netwerken op basis van de 4.5G LTE techniek. Naar verwachting zal het netwerk voor de zomer operationeel zijn.

Strategische samenwerking Greenet en DELTA

Persbericht

Middelburg, 7 oktober 2016

Breedband internet in Zeeuwse buitengebieden Strategische samenwerking Greenet en DELTA

Huishoudens en bedrijven in het landelijke Zeeuwse gebied (ook wel buitengebied) kunnen binnenkort ook internetten via een betrouwbare breedbandaansluiting. Greenet en DELTA gaan een strategische samenwerking aan door hun netwerken te combineren.

Na de succesvolle pilot met het aanbieden van breedbanddiensten in een buitengebied van de gemeente Sluis eind vorig jaar, wordt de samenwerking op korte termijn uitgebreid in andere gebieden van Zeeland. Beide bedrijven versterken elkaar door netwerken en faciliteiten efficiënt aan elkaar te koppelen. DELTA levert de glasvezelkabel waarop het draadloze netwerk van Greenet wordt aangesloten. Greenet is daarmee de leverancier van breedbandverbindingen aan klanten.

Bart Heinink, Directeur van Greenet “Het uitgebreide glasvezelnetwerk dat DELTA heeft in de provincie Zeeland voorziet een groot aantal inwoners van internet en telefonie. Met de inzet van de modernste draadloze (TD-LTE) technologie van Greenet kunnen ook de bewoners en bedrijven in het buitengebied van deze diensten gebruik maken.”

Harko Buringh, Manager Business Unit Retail: “Door de krachten te bundelen zorgen we samen voor de oplossing van een betrouwbare internetaansluiting in de Zeeuwse buitengebieden. Dit past uitstekend bij onze ambitie om alle Zeeuwen met elkaar te verbinden.”

In eerste instantie profiteren de bewoners in de gemeente Sluis van de samenwerking. Op korte termijn volgen ook andere gebieden in Zeeland.


Noot voor de redactie:
Over Greenet
Greenet is een aanbieder van breedbandinternet voor het buitengebied in Nederland. Greenet gebruikt onder meer de meest moderne draadloze technologie om mensen in het buitengebied een alternatief te bieden voor vaste lijnen. Greenet biedt breedband internet en diensten aan met eigen netwerken verspreid door Nederland en biedt hier een volwaardig alternatief voor een internetaansluiting via vaste netwerken als kabel, adsl of glasvezel.

Over DELTA
DELTA levert energie, energie- en infradiensten en digitale services. DELTA is onlosmakelijk verbonden met Zeeland: enerzijds door het aanleggen van de infrastructuur om de provincie te voorzien van gas, elektriciteit, water, internet, telefonie en televisie. Anderzijds speelt DELTA een belangrijke rol in het verbinden van mensen in Zeeland. DELTA brengt mensen samen. Dat doen we door het aanbieden van producten en diensten, door onze betrokkenheid bij maatschappelijke projecten en door sponsoring. DELTA verbindt zo als werkgever, als leverancier en als maatschappelijke partner. Op de zakelijke markt is DELTA actief op het gebied van energie en digitale dienstverlening.

DELTA N.V.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:
Greenet, Bart Heinink, Oprichter Greenet, telefoon 035 - 76 31 131

DELTA N.V., Tim Brouwer, Woordvoerder Energie & Multimedia, telefoon 06 – 51 79 15 65 Correspondentieadres: Postbus 5048, 4330 KA Middelburg
Hoofdkantoor: Poelendaelesingel 10, 4335 JA Middelburg
e-mail: persvoorlichting@DELTA.nl / website: www.DELTA.nl

Greenet start vraagbundeling in gemeente Sluis

Datum: 16-02-2016

In de afgelopen maanden heeft Greenet samen met de Provincie Zeeland, de gemeente Sluis en Delta een pilot uitgevoerd met breedbandinternet in de omgeving van Cadzand-Bad. Deze pilot is succesvol verlopen en heeft er toe geleid dat Greenet voornemens is om ook de overige buitengebieden van de gemeente Sluis te voorzien van breedbandinternet.

Greenet werkt door middel van vraagbundeling, deze is op 16 februari 2016 van start gegaan en loopt tot en met vrijdag 18 maart 2016. Indien u zich inschrijft binnen deze periode, dan ontvangt u de eerste drie maanden 50% korting op de abonnementskosten en 25% korting op de eenmalige aansluitkosten.

Meer informatie vindt u op de vraagbundelingspagina voor de gemeente Sluis


Storing Lelystad/Zeewolde/Dronten

Datum: 09-02-2016

Bij graafwerkzaamheden in Lelystad zijn door Liander een groot aantal glasvezelkabels van Eurofiber (onze glasvezelleverancier) kapot getrokken. Hierdoor heeft de omgeving van de Reigerweg en van het bedrijventerrein in Dronten geen, of slechts een beperkte internetverbinding. We doen er alles aan om u zo snel als mogelijk is weer van internet te voorzien. Onze excuses voor het ongemak!

Update: 11.22 uur: de verwachting is dat de verbinding aan het einde van de middag weer hersteld zal zijn.

Update 16:05: Eurofiber geeft aan de storing naar verwachting rond 19:00 is verholpen.

Update 17:59: De storing is verholpen. Heeft u per ongeluk uw TP-Link gereset? Klik hier voor een handleiding hoe deze opnieuw in te stellen.

Interview NLkabel met Greenet

Datum: 28-11-2015

Afgelopen week heeft NLkabel - de vereniging van Nederlandse kabelbedrijven - op haar website een interview met Greenet gepubliceerd.

Het gehele artikel is hier te lezen: Grote vraag naar vast-draadloos breedband in buitengebied.