Smart WiFi: draadloos verbinden met glasvezel snelheid

Eindelijk krijgt u glasvezel. Greenet biedt u snelheden van 250, 500 of 750 mbit/s. Dan wilt u toch ook overal in uw huis, kantoor of erf gebruik kunnen maken van deze snelheden?

Alle providers bieden u een WiFi modem met een WiFi belofte. U krijgt dan één extra WiFi versterker en kunt dan waarschijnlijk (bijna) overal in huis gebruik maken van WiFi maar het signaal is niet altijd stabiel en de snelheid niet altijd hoog.

Smart WiFi van Greenet is een échte oplossing voor draadloos met glasvezel snelheden in uw huis. U krijgt twee slimme WiFi routers die onderling met elkaar communiceren voor een optimale snelheid. En is er extra dekking nodig in uw kantoor of op uw erf? Dan kunt smart Wifi eenvoudig uitbreiden met extra ontvangers.

Hieronder vindt u verdere uitleg over smart WiFi, dat ook wel mesh WiFi wordt genoemd.

Toelichting Smart of Mesh WiFi

Wat is WiFi Mesh?

WiFi Mesh, ook wel Multiroom WiFi, maakt een einde aan plekken met een zwak en instabiel WiFi-signaal. De compleet draadloze technologie bestaat uit een basisstation dat communiceert met zogenaamde ‘Mesh-points’ (ook wel satellieten of versterkers) die een WiFi-signaal uitzenden. De versterkers vormen samen een ‘Mesh-netwerk’: één groot dekkend WiFi-netwerk door uw hele woning of kantoor. Iedere ruimte kan zo worden voorzien van een eigen WiFi-versterker. De technologie wordt al langere tijd bij o.a. professionele access points toegepast en is nu dus ook beschikbaar voor in de thuisomgeving

Minder signaalverlies

In tegenstelling tot repeaters en powerline adapters, treedt er bij WiFi Mesh veel minder snelheidsverlies op. Doordat het Mesh-netwerk eenvoudig overschakelt van het ene Mesh-point naar het andere, is de verbinding overal even snel en stabiel. Bovendien is het systeem is veel minder gevoelig voor obstakels dan gewone WiFi-versterkers.

Gebuiksvriendelijk

Een ander voordeel van WiFi Mesh systemen is de hoge gebruiksvriendelijkheid. De systemen zijn eenvoudig te configureren middels een gratis app. Naast het feit dat de configuratie eenvoudig verloopt, zijn de systemen o.a. voorzien van parental control functionaliteiten. Zo kunt u aangeven tussen welke tijden uw kinderen wel of niet het internet op mogen. Dit kunt u per device instellen.

Samengevat biedt WiFi Mesh de volgende voordelen:

WiFi Mesh vs WiFi versterkers

Het WiFi Mesh systeem lijkt in eerste instantie heel erg op een situatie met een WiFi-router en een WiFi-versterker, echter zit er een groot verschil in. Bij een traditionele WiFi-versterker wordt het draadloze signaal van uw router opgepikt en vervolgens opnieuw uitgezonden. Dit gebeurt allemaal door dezelfde chip in de versterker waardoor het probleem ontstaat dat het apparaat niet tegelijk kan zenden en ontvangen. Het gevolg is dat er dus steeds geschakeld wordt tussen verzenden en ontvangen, waardoor de WiFi-snelheid halveert en je een instabiel WiFi-signaal krijgt. WiFi mesh systemen hebben een aparte chip voor onderlinge communicatie en vormen daarom een 'slim' netwerk.