Sectoren

Events

Mobile private networks
Home Sectoren Events

Bezoekers van je beurs, conferentie, festival of sportevenement gebruiken met hun smartphones een behoorlijk groot deel van de beschikbare capaciteit van het publieke mobiele datanetwerk. In sommige gevallen wordt deze capaciteit voor de duur van het event opgeschaald door de mobiele providers. Maar bedrijfskritische eigen processen kunnen door een overbelast netwerk vertraging oplopen.

Wanneer veel bezoekers tegelijk gebruik maken van het publieke netwerk, kan dit leiden tot vertragingen en problemen met betalingen. Daarnaast kunnen ook andere kritische processen verstoord raken, zoals de bediening van licht, geluid en andere techniek, het beheer van catering, logistieke coördinatie en communicatie met medewerkers en partners.

Dat is vervelend, en kan tot frustraties leiden bij bezoekers en medewerkers. Maar het uitvallen van het netwerk kan ook gevaren opleveren. Denk daarbij aan communicatie voor crowd control en noodmeldingen, tot de coördinatie van evacuaties.

Een optimale bezoekersbeleving

Om uitval te voorkomen en continuïteit te garanderen bouwen wij, al dan niet samen met onze partners, een Mobile Private Netwerk op een evenementlocatie. Dit netwerk wordt uitsluitend gebruikt om de cruciale processen zoals betalingen, toegangscontrole, beveiliging en productie op het evenement te faciliteren. Dit netwerk is niet toegankelijk voor bezoekers, waardoor de werking ervan niet wordt beïnvloed door hun mobiele datagebruik. Hiermee ontzorgen we de organisator van het evenement, die zich daardoor kan focussen op het verloop van het evenement.

Heb je interesse in een Mobile Private Network?

Neem contact met ons op